afbeelding Het komt vast goed: Dat ideale gezinsplaatje had bij mij gewoon meer tijd nodig

Het komt vast goed: Dat ideale gezinsplaatje had bij mij gewoon meer tijd nodig

Het vinden van de juiste partner is een uitdaging voor velen. Het is niet altijd gemakkelijk om de perfecte match te vinden die bij het toekomstbeeld past wat je voor ogen hebt. Soms voelen we ons gefrustreerd wanneer we niet kunnen vinden wat we zoeken, en we vragen ons af of we onze verwachtingen moeten bijstellen, minder kritisch moeten zijn of ons toekomstbeeld bij moeten stellen.

Moet ik mijn verwachtingen bijstellen? Of moet ik mijn toekomstbeeld veranderen?
Toen ik 30 jaar was kocht ik een appartement in de binnenstad. Mijn relatie was destijds uitgegaan. In die periode vroeg ik me af of dit de man is waarmee ik kinderen wil krijgen. Het was een hele lieve jongen, maar er waren te veel issues. Ik heb een hekel aan roken. Hij rookte, maar wat ik het ergste vond is dat hij erg veel alcohol dronk. En dit is misschien nog maar licht uitgedrukt.
Ik moest voor mezelf kiezen en heb toen alleen een appartement gekocht in de binnenstad. Dat ideale gezinsplaatje heeft bij mij gewoon even meer tijd nodig. Tenslotte was ik nog maar 30, en er zijn genoeg leuke mannen! Komt tijd, komt raad zoals mijn moeder altijd zegt.

Op zoek naar de ware: Een avontuur door datingapps
Tinder, Happn, Inner Circle. Hoewel ik daten eigenlijk vreselijk vind weet ik ook dat er iets moet gebeuren om leuke mannen te leren kennen. En hé, laten we eerlijk zijn. Zo’n app is eigenlijk best handig! Met een zak chips op de bank swipe je van links, links, links…. oke, en soms naar rechts.

Yesh, een match! Wat is hij leuk! Ik zag een foto van een knappe man met een bos krullen. Hij had een fijne open uitstraling en in zijn blauw/wit gestreepte trui was hij aan het genieten van een goed glas wijn. Hij ziet eruit alsof hij wel een beetje verstand heeft van wijn. Een kleine aanname is dat hij vast ook lekker kan koken, dat is natuurlijk mooi meegenomen 😉 Ik was er zeker van, wij moesten daten! Onze eerste date was bij Club Dauphine in Amsterdam. Na deze leuke avond kwamen er vervolgdates en voordat we het wisten hadden we een relatie. Hij is leuk, aardig, knap en bijna onmogelijk om ruzie mee te maken. Daarnaast heeft hij een superleuk zusje en hele hartelijke ouders waar ik mij meer dan welkom voelde. Wat een fijne familie. Klinkt bijna als het perfecte plaatje hé? 😉

Een jaar samen, een punt achter de relatie
Als je wat ouder wordt is het lastiger om een relatie aan te gaan, en waar het aan ligt? Geen idee. Onze relatie heeft iets langer dan een jaar geduurd. Twijfels kwamen er, maar iedereen heeft toch ups en downs in een relatie? Geen enkele relatie is toch perfect en iedereen twijfelt toch wel een keer? We hebben een fijne tijd gehad met elkaar maar door situaties, waar we soms geen invloed op hadden heeft onze relatie geen stand gehouden. We hebben besloten om er een punt achter te zetten. Daar stond ik dan, 34 jaar, single en 2 katten. Ik kan je vertellen: dit is nu niet bepaald het toekomstbeeld wat ik voor ogen had.

Het is beter om een punt achter een relatie te zetten dan door te gaan met twijfels en ontevredenheid. Een relatie eindigen betekent niet het einde van alles, maar een nieuw begin!

 


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.