afbeelding Hocus Pocus Moeder Focus: Zwanger worden met bach-bloesems en talismannen

Hocus Pocus Moeder Focus: Zwanger worden met bach-bloesems en talismannen

Om mijn kansen op zwangerschap te vergroten heb ik veel informatie opgezocht. Maar wanneer ik terugkijk op alle trucjes die ik uit de trukendoos heb gehaald, vraag ik me soms af of er nog wel meer mogelijkheden zijn. Wat ik dacht dat goed was, bleek soms zelfs averechts te werken. Inmiddels ben ik omgetoverd tot een open-minded persoon en sta ik voor alles open, of het nu nuchter is of een beetje “anders”.

Meestal ben ik geen voorstander van alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur, de ying en yang en stenen die bijdragen aan vruchtbaarheid. Ik had nooit gedacht dat ik elke maand kleine naaldjes in mijn lichaam zou laten prikken, de hulp in zou roepen van een kruidenheks voor een toverdrankje, en stenen zoals de Perzische Agaat en een maansteen in de vorm van een engel zou bestellen. Ik zet de stenen nu trouw iedere nacht op mijn nachtkastje in de hoop dat het bijdraagt aan mijn grootste wens: moeder worden.

Buiten de comfortzone: Op zoek naar alternatieve opties
Bij een IUI-behandeling is de kans op zwangerschap 10% per poging. Na enkele behandelingen besloot ik dat het tijd was om uit mijn comfortzone te stappen en andere mogelijkheden te onderzoeken. Hoewel ik geloof dat er meer is dan wat we kunnen zien, vind ik het soms moeilijk om te geloven dat alternatieve behandelingen zoals kruiden, Bach-bloesems, talismannen, acupunctuur en edelstenen een positieve bijdrage kunnen leveren aan vruchtbaarheid.

Niettemin, als je heel graag moeder wilt worden, is het misschien tijd om je overtuigingen opzij te zetten en te zoeken naar middelen die je kinderwens kunnen helpen realiseren, hoe vreemd dit ook mag klinken. Mijn “mantra” werd “baat het niet, dan schaadt het niet”, en ik begon me open te stellen voor alles wat zou kunnen helpen.

Mattie en Marieke’s vervloekte verjaardagsrad: Hoe een kruidenheks voor verrassende resultaten zorgde!
Ik kwam een hilarisch filmpje tegen op social media van Mattie en Marieke’s vervloekte verjaardagsrad. Elke beller die zijn of haar geboortedatum noemde, viel net voor of na de dag waarop Marieke het rad had gedraaid. Dat kan toch geen toeval zijn? Mattie en Marieke concludeerden dat het rad vervloekt moest zijn. Marieke, altijd vol ideeën, besloot een kruidenheks uit te nodigen om het rad te reinigen en zuiveren. En het werkte! Een jongen belde en noemde zijn verjaardag, die precies op de dag van het rad bleek te zijn. Het was ongelooflijk en verbazingwekkend, maar de prijs ging er uiteindelijk uit na de reiniging van het rad.

Bekijk hier het fragment – tussen 2.00 – 2.44 min  en  3:10 – 04:53 min

Als mijn 5e IUI poging niet lukt dan ga ik naar de kruidenheks”
Ik vond het filmpje hilarisch, maar toen begon ik te denken: als die kruidenheks in staat is om een verjaardagsrad te reinigen, zou ze dan ook mijn baarmoeder kunnen reinigen? Te gek voor woorden natuurlijk. Voor de grap zei ik tegen mijn moeder “Als mijn 5e IUI poging niet lukt dan ga ik naar de kruidenheks”. Mijn 5e IUI poging was mislukt en ik besloot uit nieuwsgierigheid de website te bekijken van de kruidenheks. Daar vond ik een schat aan informatie over heksenstenen, magische krachten, natuurrituelen en kruidenmagie. Hoewel deze wereld mij compleet vreemd is, heb ik toch besloten om contact met haar op te nemen.

Via haar contactpagina heb ik haar een bericht gestuurd waarin ik uitleg dat ik in een BAM traject zit. Al snel kreeg ik een reactie terug waarin ze vertelde dat ze geen garanties kon geven, maar wel een bachbloesem voor mij kon samenstellen met behulp van pendelen. Pendelen is een vorm van waarzeggerij waarbij een klein object aan een touwtje of ketting wordt gebruikt om antwoorden te vinden op vragen. Na mijn interesse te hebben aangegeven, vroeg ze me om een foto te sturen en een tekst met mijn wens. Ik stuurde haar een gedetailleerde tekst en foto om het pendelen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Uit mijn comfortzone
Hoewel ik in eerste instantie grappig vond, besloot ik toch om mijn nieuwsgierigheid te volgen en het een kans te geven. Ik bedoel, wie weet wat voor interessante en verrassende inzichten ik zou kunnen opdoen door deze ervaring aan te gaan! Met een open mind en een beetje hoop, besloot ik het te proberen. Ik moet toegeven dat het niet altijd gemakkelijk is om uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen, vooral als het om iets gaat wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Maar als je nooit iets nieuws probeert, zul je nooit weten wat je mist, toch? Dus besloot ik om alle twijfel opzij te zetten en mezelf volledig te laten onderdompelen in deze nieuwe ervaring. Wie weet wat voor wonderbaarlijke onthullingen er op mijn pad liggen.

Bachbloesen en de Talisman
Op het moment dat de deurbel ging, wist ik dat het pakketje van de kruidenheks geleverd zou worden. Ik opende het met nieuwsgierigheid en zag een bachbloesem en een talisman tevoorschijn komen. Ik had wel eens van een talisman gehoord, maar wist eigenlijk niet precies wat het inhield. De talisman die ik ontving was een object, een soort eikenhouten amulet, bedoeld om geluk, bescherming en speciale krachten te bieden. Het woord “talisman” vond zijn oorsprong in het Arabische woord “tilasm”, wat letterlijk “compleet magisch object” betekent. Op de talisman stond het “Duir” teken ingebrand dat een symbool is oor de poort naar je innerlijke kracht.

De vriendelijke dame die de bachbloesem en de talisman had samengesteld, raadde mij aan de talisman altijd bij me te dragen. Het idee om een bijzonder object bij me te hebben dat me zou kunnen beschermen en ondersteunen, sprak me wel aan. Ik besloot de talisman dan ook trouw bij me te dragen. Overdag zat het in mijn broekzak en ’s nachts legde ik het onder mijn kussen in de hoop dat het iets bij zou dragen. Daarnaast nam ik trouw iedere dag de bachbloesem druppels die ze bij elkaar had gependeld.

Het placebo-effect en bachbloesem
Hoewel ik in eerste instantie geen geur of smaak waar kon nemen bij het openen en nemen van de bachbloesem druppels, begon ik me af te vragen wat de werkelijke ingrediënten waren. Was het alleen water met een placebo-effect, of was er daadwerkelijk een krachtige bloemessentie in verwerkt? Ik besloot me te verdiepen in de achtergrond van bachbloesem en ontdekte dat het een alternatieve geneeswijze was die was ontwikkeld door de Engelse homeopaat Edward Bach. Hij beweerde dat planten en bloemen heilzame eigenschappen bezaten die konden helpen bij emotionele en mentale aandoeningen. Het idee achter bachbloesem was om de emotionele toestand van de persoon te harmoniseren en daarmee het fysieke welzijn te verbeteren.

Met deze kennis begon ik de bachbloesem druppels met een ander perspectief te bekijken en realiseerde ik me dat het mogelijk was dat de kracht van de bloemen niet onmiddellijk merkbaar zou zijn in geur of smaak. Hoewel het nog niet had geleid tot een zwangerschap was ik blij dat ik mezelf de kans had gegeven om bachbloesem te proberen, zelfs als het niet onmiddellijk tastbare resultaten opleverde.

Hoewel het geloof in het bovennatuurlijke ons kan helpen, is het geen garantie voor succes. Blijf hoopvol voor wonderen, maar blijf ook op zoek naar realistische oplossingen.

Terugblik op het “experiment” met bachbloesem en talisman
Na het mislukken van mijn zesde poging moet ik eerlijk bekennen dat ik de talisman nooit meer bij me heb gedragen en geen druppel bachbloesem meer heb ingenomen. Ik ben ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde en daarom besloot ik aan dit “experiment” deel te nemen. Natuurlijk realiseer ik me dat het geen wondermiddel is en dat je niet meteen zwanger wordt, maar helaas moet ik concluderen dat deze aanpak niet voor mij is weggelegd en besloot verder te zoeken.

Innesteling, zwanger worden en blijven” van Rika Lukac – Een aanrader voor een natuurlijke en gezonde zwangerschap.
Ik ontdekte het boek “Innesteling, zwanger worden en blijven” van Rika Lukac tijdens mijn zoektocht naar andere manieren om mijn vruchtbaarheid te verbeteren en mijn kansen om zwanger te worden te vergroten. Het boek biedt inzichten in hoe je op een natuurlijke manier de kans op zwangerschap kunt vergroten en hoe je vervolgens een gezonde zwangerschap kunt behouden. Het boek is verhelderend en geeft praktische tips over hoe je jouw levensstijl en voeding kan aanpassen om je goed voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Ik ben blij dat ik dit boek heb ontdekt en dankbaar voor de inzichten die het mij heeft gegeven. Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar een natuurlijke en gezonde manier om zwanger te worden.


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.