afbeelding Het wachten op een positief resultaat: 6 maanden en nog niet zwanger

Het wachten op een positief resultaat: 6 maanden en nog niet zwanger

Helaas, deze maand ben ik weer ongesteld geworden en dat voelt soms oneerlijk. Na 6 pogingen merk ik dat ik aan mezelf begin te twijfelen of het allemaal wel zal lukken. Anderzijds, als ik een partner zou hebben en we gaan na een halfjaar naar de dokter, dan worden we ook weer teruggestuurd met de boodschap dat we het minimaal nog een halfjaar moeten proberen. Het voelt soms als een oneindige cyclus waarin ik maandelijks geconfronteerd wordt met een negatieve zwangerschapstest. Toch geeft het hoop, want na 6 pogingen wordt ik doorverwezen naar het ziekenhuis voor een HSG onderzoek.

HSG onderzoek ingepland
Op je eerste dag van je menstruatiecyclus kan je het ziekenhuis bellen voor het maken van een afspraak voor een HSG onderzoek. Ik was bang dat de agenda al volgepland zou zijn en dat de inseminatie daardoor niet aansluitend gepland kon worden. Om geen risico te lopen, wilde ik zo snel mogelijk bellen om een plek te reserveren. De eerste dag van je menstruatiecyclus is pas wanneer je menstruatie daadwerkelijk doorzet. Omdat mijn menstruatie mij nog enkele uren liet wachten heb ik voordat ik het ziekenhuis ging bellen eerst nog een zwangerschapstest gedaan, de Senistest HCG. ” Hoewel ik een lijntje zag, was dit helaas een wit lijntje wat geen indicatie was voor een mogelijke zwangerschap. Op exact 12:30 uur belde ik naar het ziekenhuis en ik mocht als vijfde in de wachtrij aansluiten. Gelukkig was er nog plek voor een afspraak, die is gepland was op maandag 5 december in de middag. Ook heb ik mijn medicijnen opgehaald bij de apotheek en gelukkig zijn de pilletjes klein. Daar ben ik blij mee!

Van Clearblue naar Sensitest HCG
In het begin van mijn traject gebruikte ik Clearblue Ultravroeg Digitale zwangerschapstesten, maar ik ben nu overgestapt naar Sensitest HCG. Dit heb ik gedaan omdat deze testen goedkoper zijn, beter werken en beter zijn voor mijn bloeddruk 😉

De Clearblue testen zorgden altijd voor veel spanning en angst, omdat ze knipperden en plotseling een uitslag gaven. In tegenstelling daarmee, geeft de Sensitest een geleidelijke oplopende lijn, waardoor ik rustiger de uitslag afwacht. Dit werkt een stuk beter voor mij 🙂

Fertility Check

  • HSG onderzoek staat gepland
  • Zending vanuit ESB Denemarken wordt volgende week geleverd bij de kliniek
  • Echo staat gepland om te kijken of alles ” aanwezig” is voor een mogelijke zwangerschap
  • Acupuntcuur staat gepland voordat de inseminatie plaatsvindt.

Sinterklaas mocht helaas niet baten, maar hopelijk kan Santa Claus kan mij het allermooiste kerstcadeau ooit geven!

HSG – Hysterosalpingagrafie
“Een baarmoederfoto of hysterosalpingogram (HSG) is een röntgenfoto van de baarmoeder en de eileiders. Doel van dit vruchtbaarheidsonderzoek is om een eventuele afsluiting, of andere afwijkingen, van uw eileiders op te sporen. Het gebruik van oliecontrastmiddel bij het testen van de doorgankelijkheid van de eileiders bevordert de vruchtbaarheid van vrouwen met een onvervulde kinderwens. Met het doorspuiten van de eileiders wordt eventueel afvalmateriaal van cellen en slijmproppen in de eileiders weggespoeld

Onderzoekers vermoeden dat met het doorspuiten van de eileiders afvalmateriaal van cellen en slijmproppen in de eileiders wordt weg gespoeld en vervolgens een betere innesteling van de eitjes in de baarmoeder tot stand kan komen.


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.