afbeelding Van Tinder naar Toekomst: Het realiseren van een kinderwens zonder partner

Van Tinder naar Toekomst: Het realiseren van een kinderwens zonder partner

De zoektocht naar een partner om samen een gezin te stichten is voor veel mensen een belangrijke stap in het leven. Maar wat als je die perfecte match niet vindt? Of wat als je niet afhankelijk wilt zijn van een partner?

Na mijn verbroken relatie van 2 jaar besloot ik mijn datingapps opnieuw te installeren. Ik was verrast toen ik zag dat er nog steeds matches in mijn lijst stonden waar ik eerder mee had gematcht. Eén van die matches was Tim, iemand waarmee ik nooit eerder had afgesproken. Ik vroeg me af waarom ons contact nooit tot een ontmoeting was gekomen, dus besloot ik hem aan te spreken. We raakten opnieuw aan de praat en het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Ik was verrast dat Tim in de buurt woonde en zijn zusje zelfs bij mij in de stad. Misschien was de ware liefde dichterbij dan ik had gedacht. Tim was het met mij eens en we besloten eindelijk af te spreken. Met Corona volop in het nieuws en slecht weer op een zaterdagavond, leek het me niet gepast om buiten af te spreken. Omdat we al wat langer contact hadden, voelde het niet vreemd om hem bij mij thuis uit te nodigen.

De date
Eerlijk, het was een onwijs knappe jongen! Hij was goed gekleed, attent en intelligent. We zaten op de bank witte wijn te drinken die hij had meegenomen. Hij vertelde over zijn familie en over zijn baan in de financiële sector. Tegelijkertijd zat ik me te bedenken of dit mogelijk de vader zou kunnen zijn van mijn kinderen. Daarna vertelde hij dat hij regelmatig naar festivals ging en drugs gebruikte. Drugs zijn voor mij een enorme afknapper, hoewel ik probeer het te relativeren omdat veel mensen op festivals drugs gebruiken. Maar ach, misschien ben ik wel zeer uitzonderlijk dat ik nooit drugs heb gebruikt. 😉

Het gesprek voelde geforceerd en te serieus aan, waardoor ik ongemakkelijk werd. Ik waardeer het wanneer het gesprek soepel verloopt en vol energie zit. Ik hou ervan om elkaar aan te vullen, gemeenschappelijke ervaringen te delen en elkaar een beetje uit te dagen met humor. Ik vind het belangrijk dat het gesprek echt leuk en gezellig aanvoelt. Een tweede date ging het wat mij betreft niet worden.

The day after
Daar zit je dan, op een regenachtige zondag alleen op de bank. Heb ik misschien te snel besloten om het te beëindigen? Zou ik een tweede kans moeten geven? Is het verstandig om direct te oordelen na slechts één date? Ik voelde me ongemakkelijk tijdens de date en wist dat ik de juiste beslissing had gemaakt.

Van Tinder naar Toekomst
Ik swipte wel, maar ik merkte dat ik er geen puf meer voor had. Zodra mijn nieuwe Tindermatch de moeite nam om een leuke openingszin te bedenken, kon ik vaak niet het fatsoen opbrengen om normaal te reageren. Als er dan wél een gesprek op gang was, dan kon het ook zomaar zijn dat ik vervolgens niets meer liet horen. Op Tinder schijnt dit overigens de normaalste zaak te zijn om je matches links te laten liggen. Ik betrapte mezelf erop, ook ik was er “ zo een”. Mochten mijn oud Tindermatches dit verhaal lezen,… sorry guys!

Ik was inmiddels 34 jaar en nog steeds opzoek naar een goede fijne relatie. Maar wat is de definitie van een goede relatie? Soms vraag ik me af; welk percentage van de mensen die in een relatie zitten zijn echt gelukkig met elkaar?  Veel mensen streven ernaar om in een relatie te zijn, maar het is belangrijk om te onderzoeken of deze mensen ook daadwerkelijk gelukkig zijn samen. Op zoek naar de ware liefde kan soms moeilijk en verwarrend zijn. Het is belangrijk om te weten wat voor jou persoonlijk een goede en fijne relatie betekent. Als ik op zoek ben naar een partner, wil ik graag iemand vinden met wie ik een sterke connectie heb en mijn leven verrijkt. Ik ben ervan overtuigd dat communicatie, vertrouwen en respect de basis vormen zijn voor een gezonde en stabiele relatie. Maar wat als je die relatie niet kunt vinden en uitblijft?

Mijn kinderwens is heel sterk en mijn ideale situatie zou zijn om dit te vormen als een traditioneel gezin. Die leuke partner ben ik niet tegengekomen en dat is voor mij de reden om het pad te bewandelen om de mogelijkheden te ontdekken om mijn kinderwens zonder partner in vervulling te laten gaan.

Realiseer je kinderwens door andere paden te bewandelen, je hoeft niet afhankelijk te zijn van een partner

Oriëntatie van het BAM traject
BAM moeder, kan ik dat?
Donor zoeken, waar begin je?


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 37 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.