afbeelding Realistisch blijven: Ferti-lily cup biedt “geen” garantie voor zwangerschap

Realistisch blijven: Ferti-lily cup biedt “geen” garantie voor zwangerschap

Laten we realistisch blijven, want de kans op een zwangerschap bij elke IUI-poging is slechts 10%. Hoewel we vaak denken dat we met een aantal pogingen wel zullen slagen, vooral als we gezond leven en een regelmatige cyclus hebben, kan dit leiden tot frustratie. Dit geldt vooral als we ons laten overtuigen door producten zoals de Ferti-lily cup, die beloven de kans op zwangerschap met 48% te verhogen, terwijl IUI-behandelingen in feite een grotere kans op zwangerschap bieden met slechts 10%.

Gouden oplossing? IUI 1 (10%) + Ferti-lily (+48%)
Ik had besloten om het BAM-traject te starten en mijn eerste IUI-poging stond gepland. Hoewel de kans op een zwangerschap bij elke IUI-poging slechts 10% is, heb ik de Ferti-lily cup gekocht. Met de Ferti-lily cup wordt beweerd dat het de kans op zwangerschap met 48% verhoogt, wat de totale kans op zwangerschap op 58% zou brengen. Het is te mooi om waar zijn natuurlijk, maar de website beweerd het toch echt. Hoewel ik probeer realistisch te blijven, denk ik dat met 3 of 4 pogingen in combinatie met de Ferti-lily cup wel moet lukken. Ik heb een gezonde levensstijl en regelmatige cyclus dus niets wat mij in de weg staat.

Verbijstering over Ferti-lily Conceptie Cup: illusie of realiteit?
Ik ging met veel enthousiasme naar mijn eerste IUI-poging en vertelde aan de arts dat ik de Ferti-lily cup bij me had. De arts vertelde me echter dat de Ferti-lily cup niet nodig was omdat hij het zaad al bovenin de baarmoedermond plaatst, waardoor het zaad niet naar beneden kan lopen. De Ferti-lily cup is bedoeld voor geslachtsgemeenschap om te voorkomen dat het sperma naar beneden loopt. Hij vertelde me dat de kans op zwangerschap bij IUI hoger is dan wanneer ik de Ferti-lily cup zou gebruiken. Dit laat me met vragen achter, waar is die +48% kans op zwangerschap berekend? Dit voelt als misleiding. Ik begrijp dat de Ferti-lily cup de kans op zwangerschap verhoogt omdat het sperma wordt opgevangen en zo de mogelijkheid heeft om naar boven te zwemmen. Maar dit valt niet samen met de uitspraken van de arts over IUI. Het voelt toch van een koude kermis thuiskomen met die Ferti-lily Conceptie Cup!

Realistisch blijven over zwangerschapskansen
De Ferti-lily cup kan frustrerend zijn voor vrouwen die er goede hoop op zwangerschap aan ontlenen. Hoewel een positieve mindset vaak nuttig is, is de cup zelf niet noodzakelijk voor het verhogen van de kans op zwangerschap. Zelfs als 30 vrouwen de cup gebruiken, blijft de gemiddelde kans op zwangerschap slechts 10%. Er wordt beweerd dat de cup klinisch is getest, maar dit valt niet te rijmen met IUI-pogingen waarbij de kansen hoger zijn. Uiteindelijk gaat het om kansen, ongeacht of zwangerschap op een natuurlijke basis of met hulp van een Ferti-lily cup, IUI, IVF of ICSI tot stand komt.

Scannen of lezen: Wat zeggen cijfers echt over FERTI·LILY cup’s tevredenheid?
Mensen hebben de neiging om in een tekst alleen de cijfers te scannen i.p.v. te lezen. Zoals de zin “89% van de gebruikers was in het algemeen tevreden met FERTI·LILY, 86% vond de cup makkelijk om te gebruiken en 88% vond de cup comfortabel om te dragen.” Deze cijfers geven alleen informatie over het gebruiksgemak, maar niets over de kans op zwangerschap.

Gebruiksgemak in de spotlight
De Ferti-lily cup scoort hoog bij consumenten op gebruiksgemak, maar de vraag is: hoe groot is de impact op zwangerschap? Hoewel de cijfers op gebruiksgemak positief zijn, is er nog onduidelijkheid over de vermeende 48% grotere kans op zwangerschap. Een product dat wellicht geen schade toebrengt, maar ook geen garanties geeft.

Begrijp me niet verkeerd. Als ik een partner had, zou ik de Ferti-lily cup aanschaffen. Het kan geen kwaad en geeft zaadjes meer kans om door de baarmoedermond te zwemmen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je binnen enkele keren zwanger raakt, met of zonder cup! Ben je zwanger en heeft de Ferti-lily cup hier aan bijdragen? Ja, wellicht… maar ik durf het je niet te vertellen 😉

P.S. Mocht iemand interesse hebben, ik heb de cup nog nieuw in verpakking 😉


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.