afbeelding BOOS onderzoekt: de waarheid achter mamaworden.nl

BOOS onderzoekt: de waarheid achter mamaworden.nl

Annic ten Duis biedt excuses aan na kritiek op mamaworden.nl in het programma BOOS
Annic ten Duis is een bekende influencer en ondernemer in Nederland, die met name bekend is vanwege haar expertise op het gebied van mode en ondernemerschap. In samenwerking met zwangerschapstherapeute Linda Rheinhardt, besloten zij echter om hun pijlen te richten op een andere markt, namelijk die van de vruchtbaarheid. Met mamaworden.nl wilden zij vrouwen helpen bij het zwanger worden door middel van bloedtesten.

De EMB-bloedtest die op de website werd aangeboden, is een test die wordt uitgevoerd om bepaalde gezondheidsproblemen te detecteren. Het idee achter de test is dat als er gezondheidsproblemen zijn die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden, deze problemen eerst moeten worden aangepakt voordat er zwangerschap kan plaatsvinden. Het lijkt dus een logische stap om de gezondheid te verbeteren voordat men zwanger probeert te worden.

Echter, na het onderzoek van Tim Hofman in zijn programma BOOS, kwam de website van mamaworden.nl onder vuur te liggen. Hofman wees op de vele ongefundeerde beweringen die op de website werden gedaan, zoals het idee dat wandelen tijdens volle maan de vruchtbaarheid zou verbeteren en dat meditatie ook een positief effect zou hebben op de vruchtbaarheid. Ook werd de EMB-bloedtest als ’totale onzin’ bestempeld.

De kritiek op mamaworden.nl heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. De website bestaat niet meer en Annic heeft haar excuses aangeboden voor de onjuiste beweringen die op haar website werden gedaan. Hoewel mamaworden.nl niet meer bestaat, is het altijd belangrijk om kritisch te blijven wanneer je op zoek gaat naar oplossingen voor vruchtbaarheidsproblemen. Het is verstandig om deskundig advies in te winnen voordat je besluit om een bepaalde behandeling of therapie te ondergaan.

Ben je benieuwd naar de uitzending waarin Tim Hofman mamaworden.nl onder de loep neemt? Bekijk dan onderstaande video voor meer informatie.


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.