afbeelding Hoop en onzekerheid: IUI6 en geen symptomen

Hoop en onzekerheid: IUI6 en geen symptomen

Hoopvolle onzekerheid tijdens IUI 6: geen symptomen, maar een kleine kans op succes!
Mijn HSG onderzoek is in zicht. De stoomboot van Sinterklaas was ook in zicht. Op het Sinterklaasjournaal konden we allemaal zien dat de stoomboot als een Titanic naar beneden zonk. Weg stoomboot! Op mijn verlanglijstje vraag ik aan Sinterklaas of mijn geplande HSG onderzoek net zo hard mag zinken als de stoomboot van Sinterklaas omdat er simpelweg een andere oplossing is “zwanger worden vóór een HSG onderzoek”. Iedere avond zing ik Sinterklaasliedjes en leg wortels neer voor zijn paard Oh zo snel . Ik hoop dat de goedheiligman ook ” oh zo snel” een lief, maar hartig woordje kan spreken met moeder Natuur. Het mag namelijk nu wel gebeuren <3

HSG – Hysterosalpingagrafie
Een baarmoederfoto of hysterosalpingogram (HSG) is een röntgenfoto van de baarmoeder en de eileiders. Doel van dit vruchtbaarheidsonderzoek is om een eventuele afsluiting, of andere afwijkingen, van uw eileiders op te sporen. Het gebruik van oliecontrastmiddel bij het testen van de doorgankelijkheid van de eileiders bevordert de vruchtbaarheid van vrouwen met een onvervulde kinderwens. Met het doorspuiten van de eileiders wordt eventueel afvalmateriaal van cellen en slijmproppen in de eileiders weggespoeld

Een opgeblazen gevoel na inseminatie
Na een inseminatie heb ik vaak last van een opgeblazen gevoel in mijn buik. Dit duurt ongeveer 2 weken en ziet eruit alsof ik al een aantal maanden zwanger ben. Dit is geen prettig gevoel en een klacht die niet vaak gehoord wordt in de kliniek. Hierdoor heb ik minder contact met vrienden en probeer ik afspraken te plannen tijdens de meest gunstige periode van mijn cyclus, namelijk dag 4 tot en met dag 12. Zo kan ik vermijden dat mensen vermoeden dat ik zwanger ben. Hoewel ik niets liever wil dan zwanger zijn, wil ik de vermoedens nu even achterwege laten 😉

Hoop
Op een vreemde manier voel ik spontaan een beetje hoop, omdat ik geen symptomen voel in vergelijking met mijn vorige pogingen. Toen voelde ik wel wat en was er geen streepje zichtbaar op de zwangerschapstest. Het voelt raar aan, omdat je zou verwachten dat je wel iets zou voelen. Ik bevind me nu op het wachtbankje van IUI 6 en volgende week zal ik weten of deze poging succesvol was. Hoewel ik soms het gevoel heb dat de hoop een beetje verloren is, weet ik dat er altijd nog een kleine kans bestaat voor een positief resultaat. Dus keep my fingers crossed!

HSG onderzoek
Ik ben nerveus voor het HSG onderzoek. Maar aan de andere kant ben ik ook blij dat het onderzoek bestaat en mijn kansen hiermee vergroot worden. Dus eigenlijk wil ik heel graag in aanmerking komen voor dit onderzoek. Natuurlijk, als het even kan, liever niet, want laten we eerlijk zijn, het is verre van een pretje. Als moeder Natuur dit enigszins kan voorkomen, zou ik dat ontzettend graag willen. Ik heb op mijn werk 2 dagen vrijgepland voor het onderzoek. Dag 1 voor het HSG onderzoek en dag 2 geef ik mezelf een extra vakantiedag en ga ik Netflix series kijken met een dekentje op de bank. Blij dat het onderzoek achter de rug is en hopend dat de 7e IUI poging succesvol zal zijn

Medicijnen en pillen
Sommigen van jullie zullen het herkennen: het slikken van pillen. Voor mij is dit een hele opgave, dus probeer ik zo veel mogelijk supplementen in druppelvorm te bestellen. Gelukkig heeft VitaminFit alles* in druppelvorm en hebben ze zelfs een speciaal mama & baby pakket met vitamines die een aanstaande moeder nodig heeft. De supplementen zijn 100% natuurlijk, bevatten geen synthetische toevoegingen, zoetstoffen of suikers en de klantenservice is top.

Toen ik een afspraak maakte voor een HSG onderzoek, vroegen ze aan mij bij welke apotheek ik zat en ze gaven aan dat ik voor het onderzoek 5 pillen moest slikken, waarvan 1 maagbeschermer. Dit klinkt indrukwekkend, maar vooral de gedachte dat ik een uur voor het onderzoek 5 pillen moet innemen maakt me nerveus. Misschien kan ik de pillen in een blender gooien zodat het fijn gemalen is en ik het in een paar slokken kan drinken, maar ik weet niet of dit de bedoeling is. Als iemand tips heeft, dan hoor ik het graag. Ik wacht nog even een paar dagen af voordat ik me druk ga maken om die pillen. En geloof me, ik zal zo blij zijn als dit onderzoek achter de rug is!

Ik houd jullie op de hoogte!


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.