afbeelding IUI 7….. Toch niet zwanger: Van YAY naar NEE!

IUI 7….. Toch niet zwanger: Van YAY naar NEE!

Ongelooflijk maar waar!
Ik had een positieve test in handen, ik ben zwanger!

De volgende ochtend weer een test gedaan en ja, nog steeds zwanger. Zou het deze keer dan lukken? Is IUI 7 mijn geslaagde IUI? Nee, helaas niet. De volgende dag een lichte bloeding en bij het doen van een zwangerschapstest was er nauwelijks nog een lijntje te zien. De “zwangerschap” is afgebroken.

Goede hoop na een HSG onderzoek
Ik heb nu 7 IUI pogingen achter de rug. Soms maak ik gebruik van een vroege zwangerschapstest en soms wacht ik mijn NOD dag af om misschien langer in hoop te leven dan dat ik weet dat mijn poging is mislukt. Na het HSG-onderzoek heb ik besloten om bij de volgende poging, IUI7, vroeg te testen. Ik had goede hoop omdat mijn uitslag van mijn HSG onderzoek positief was en hiermee de zwangerschapskansen iets vergroten. Drie dagen voor mijn NOD (Niet Ongesteldsheids Dag) heb ik getest.

Een vroege zwangerschapstest doen
Mijn moeder kwam op zaterdagochtend om 11:00r. Zenuwachtig was ik eigenlijk niet, want het voelde al als een verloren poging. Bij het doen van de sensitest zag ik het lijntje oplopen en zei “Zie je wel, weer niet gelukt” en ging op de bank zitten terwijl mijn moeder nog bij het raam bleef staan met de zwangerschapstest. Op de verpakking staat dat je jouw zwangerschapstest met 5 minuten af kan lezen. Uiteraard denk ik dat de uitslag al binnen 1 minuut zichtbaar was. Mijn moeder bleef naar die test kijken en zei ” Nou,… er lijkt toch iets te verschijnen”. En dat klopt! Er was licht een tweede lijntje te zien. Het lijntje was er echt! Ik ben zwanger maar durf het bijna niet te geloven. Hoe dan! Terwijl ik mijn vertrouwen aan het verliezen was stond ik tegelijkertijd met een positieve zwangerschapstest in handen! Een paar dagen later op dinsdagochtend deed ik nogmaals een test en val van het kleine roze wolkje. Ik was er bang voor en helaas moest ik concluderen dat mijn zwangerschap vroegtijdig was afgebroken.

Teleurgesteld maar toch hoopvol
Natuurlijk ben ik teleurgesteld en baal enorm dat het niet is gelukt. Hoe je het wendt of keert, ik ben 2 dagen zwanger geweest en daarom is de teleurstelling misschien ook groter omdat je iets harder van het “oh zo kleine wolkje” valt die langzaam roze aan kleuren was. Misschien is dit de reden dat het afgeraden wordt om vroeg te testen omdat er nog van alles kan gebeuren, en i know! Maar aan de andere kant probeer ik het ook positief te bekijken want kan hiermee het volgende concluderen:

  • Na mijn HSG onderzoek is er bij IUI7 HCG waargenomen waardoor ik weet dat er een innesteling heeft plaats gevonden.
  • Ik weet dat het lukt om van mijn huidige donor zwanger te kunnen worden

Ik begrijp goed dat als ik geen zwangerschapstest had gedaan, dat ik niet had geweten dat er een innesteling had plaatsgevonden. Ondanks de teleurstelling vind ik het fijn te weten dat er iets heeft plaatsgevonden. Er is HCG waargenomen alleen het is helaas vroegtijdig afgebroken. Ongeveer 50% van de bevruchte eicellen nestelt zich niet goed in, dat is het nadeel van vroeg testen.

Negatieve zwangerschapstest, werk met aansluitend kerstviering.
Op dinsdagochtend ontdekte ik dat mijn zwangerschap helaas afgebroken was. Het nieuws maakte me emotioneel maar daar was geen tijd voor. De timing was niet ideaal, want ik had weinig tijd om me klaar te maken voor mijn werk en direct daarna zou er ook een kerstdiner plaatsvinden. Hoewel ik mijn best deed om mijn emoties te verbergen, merkten sommige collega’s dat er iets aan de hand was. Ik probeerde hen gerust te stellen en gaf aan dat iedereen wel eens tegenslagen meemaakt en dat het niet altijd goed kan gaan. Ondanks de situatie, probeerde ik me snel weer te herpakken en concentreerde me op mijn werk voor die dag. Ach, gelukkig blijven we allemaal mensen en misschien is het maar goed dat we niet van tevoren alles kunnen plannen 😉 Op naar IUI8!

“Although I was disappointed, I tried to see the positive side of things. I realized that this setback is just a temporary obstacle on my journey and it doesn’t define my worth or my capabilities. I will continue to push forward, stay strong, and keep hope alive because I know that better days are ahead.”

Nog 5 pogingen voor IVF

 


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.