afbeelding Onzichtbare pijn: Yolanthe deelt haar persoonlijke verhaal

Onzichtbare pijn: Yolanthe deelt haar persoonlijke verhaal

Een ontroerend fragment dat mij bijzonder heeft geraakt, is het filmpje van Yolanthe Cabau waarin zij openhartig vertelt, samen met haar partner Wesley Sneijder over hun vruchtbaarheidsproblemen. Deze emotionele bekentenis deed zij tijdens een uitzending van Linda’s Zomerweek. Ik herinner me nog goed dat Yolanthe eerder te gast was bij Humberto Tan in zijn televisieprogramma, waarbij Twitter overspoeld werd met negatieve opmerkingen over haar uiterlijk. Linda haalt dit moment aan en vraagt naar de impact die deze reacties op Yolanthe hebben gehad. Yolanthe vertelt dat het krijgen van kinderen voor haar en Wesley niet vanzelfsprekend is en dat zij momenteel hormonen gebruikt vanwege een IVF-traject. Hoewel het een moeilijke situatie voor haar is, is het wellicht ook een wake-up call voor mensen die te snel oordelen.

Door haar verhaal te delen heeft ze andere mensen kunnen raken en inspireren. Ze liet zien dat het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is en dat er vaak een hoop emoties en moeilijkheden bij komen kijken. Door haar kwetsbaarheid te tonen, gaf ze anderen het gevoel dat ze niet alleen waren in hun eigen uitdagingen.

Haar verhaal was ook een belangrijke herinnering voor mensen om niet te snel te oordelen over anderen, omdat je nooit weet wat erachter schuilt. Yolanthe had te maken gehad met negatieve opmerkingen over haar uiterlijk op social media, wat haar aanzienlijke pijn had gedaan. Door te laten zien hoe dit haar had beïnvloed en wat er achter de schermen speelde, heeft ze anderen kunnen inspireren om meer empathie en begrip te tonen. Over het algemeen heeft Yolanthe’s openhartigheid en kwetsbaarheid bijgedragen aan het creëren van een cultuur van openheid, acceptatie en begrip, wat een belangrijke stap is in het bevorderen van welzijn en verbinding in onze samenleving.

Haar openhartigheid over haar IVF-traject heeft veel mensen geraakt en laat zien dat het leven niet altijd gemakkelijk is, maar dat we ons door de moeilijkste momenten heen kunnen slaan.  Yolanthe heeft nu een prachtig zoontje, Xess Xava, waar ze ontzettend trots op is. Ik wens haar en haar gezin het allerbeste toe voor de toekomst.


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 38 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.