afbeelding Kijktip: Wij willen ook een kind

Kijktip: Wij willen ook een kind

In de NTR documentaire “Wij willen ook een kind” gaan we op reis met programmamaker Mirella van Markus en haar vrouw Claudia, terwijl ze op zoek gaan naar het perfecte gezinsconstructie om een kind te krijgen. Terwijl ze worstelen met twijfels en zorgen over de opvoeding van het kind zonder vader en de rol van de donor, onderzoekt Mirella antwoorden door middel van gesprekken met lesbische ouders, donorkinderen, psychologen en spirituele coaches.

Deze documentaire volgt het verhaal van twee vrouwen die dromen van het opvoeden van een kind en al hun uitdagingen en successen onderweg. Door middel van persoonlijke verhalen worden  we meegenomen op een emotionele reis vol hoop, teleurstelling en uitdagingen op de weg naar ouderschap.

Naast deze ontroerende documentaire hebben Mirella van Markus en Jorinde Benner ook een boek geschreven, getiteld Wij willen ook een kind: Dé wegwijzer voor moderne families”. Dit boek is de ultieme gids voor wensouders die op een andere manier een kind willen verwezenlijken, of het nou als single, onvruchtbaar, homo, lesbisch of transgender is. Het biedt inzicht in verschillende opties voor ouderschap, waaronder co-ouderschap, meerouderschap, solomoeders, donoren, draagmoederschap, genderdiverse ouderschap, adoptie en andere niet-traditionele manieren van ouderschap, en de mogelijke gevolgen hiervan voor jou en je kind.

Bekijk hier de documentaire

Foto via NTR


Deel dit artikel:

Geschreven door

Jona

Jona

Ondernemer, Ervaringsdeskundige
Jona, 37 , deelt haar BAM-traject via Instagram om haar droom als moeder te vervullen.
Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.