afbeelding Waar blijft de ooievaar?

Dit praktische handboek is geschikt voor iedereen die zwanger wil worden, ongeacht of je net begint of al een tijdje bezig bent. Het geeft antwoord op zowel medische als emotionele vragen die kunnen ontstaan bij een kinderwens.

Wanneer je nog anticonceptie gebruikt en nadenkt over het krijgen van kinderen, biedt het handboek advies over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het boek beantwoordt bijvoorbeeld vragen als wanneer het beste moment is om seks te hebben en welke invloed je levensstijl kan hebben op je kansen om zwanger te worden. Het geeft ook informatie over wanneer het raadzaam kan zijn om een arts te raadplegen en wat je daar kunt verwachten. Daarnaast worden medische behandelingen zoals IUI, IVF en ICSI uitvoerig besproken in het boek.

Het tweede deel van het boek richt zich op de emotionele impact wanneer zwanger worden niet meteen lukt. Het geeft praktische antwoorden op vragen zoals hoe om te gaan met onzekerheid over zwanger worden, welke emoties er kunnen optreden tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen, hoe om te gaan met piekeren of somberheid en hoe om te gaan met de kinderwens binnen je relatie. Dit boek onderscheidt zich doordat het zowel medische als psychologische aspecten van zwanger worden op een eenvoudige en begrijpelijke manier behandelt. Het is geschreven door fertiliteitsarts Grada van den Dool en psycholoog Sanne Koemans op basis van hun jarenlange ervaring op de fertiliteitspoli om iedereen met een kinderwens te ondersteunen.


Deel dit boek:

Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.