Innestelingsbloeding of menstruatie?

Je bent hier: Home » Zwanger worden

afbeelding Innestelingsbloeding of menstruatie?

Innesteling is een cruciaal proces dat plaatsvindt bij vrouwen na de bevruchting. Het is het moment waarop een bevruchte eicel zich nestelt in de baarmoederwand en zich ontwikkelt tot een foetus. Het optreden van innestelingsbloeding is een veelvoorkomend verschijnsel bij vrouwen, waarbij ongeveer 20 tot 30 procent ermee te maken krijgt. Hoewel het vaker niet dan wel voorkomt, kan het bloedverlies dat optreedt soms worden verward met menstruatie.

Ongeveer 40-50% van de bevruchte eicellen nestelt zich niet goed in, wat betekent dat een mislukte innesteling soms onopgemerkt blijft bij de vrouw. In de onderstaande infographics geven we meer gedetailleerde informatie over het innestelingsproces en leggen we uit hoe innestelingsbloeding verschilt van menstruatie.

Hoewel sommige testmerken suggereren dat een innestelingsbloeding wijst op een zwangerschap, is het belangrijk om te begrijpen dat een innestelingsbloeding niet altijd betekent dat je zwanger bent. Daarom raden we aan om, als je vermoedt dat je zwanger bent, een zwangerschapstest te doen. Een zwangerschapstest kan helpen bevestigen of je zwanger bent of niet.

Deel dit artikel:

Handig!

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger! Maar wanneer uitgerekend?
Bereken vermoedelijke uitgerekende datum met onze eenvoudige online tool.